Notifications
Clear all

Цена за ремонт

30 Posts
7 Users
0 Reactions
29.9 K Views
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Да ама ,то не винаги минава с флашката ,някога е за процесор.
Отделно съм имал 2-3 случая досега ,сменям софтуера с флашката и тв-то тръгва ,настройвам програми всичко и след изключване от контакта ,после пак мига лампата и чака пак за флашката .Сменям флаша с нов чип и нов запис ,напрежения всичко окей и след изключване от контакта пак забравя всичко ,така и не намерих от какво го прави -бяха все едни и същи вестелски бордове -сега не си спомням точно кой модел.

 
Posted : 01.03.2017 0:13
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Колега Фишев ,ти си също един от най-опитните в бранша .Как са при вас цените за подсветките примерно ,на 32 ки , 42 ки ?
Аз също мисля че почасовия труд не е приемлив при нас ,един дефект по майнборд примерно ,може два дена да го търсиш ,след време като ти дойде такъв и знаеш къде да се насочиш веднага ,защо да взимаш по-малко за труд .Опита е най-важен в нашия занаят .

 
Posted : 01.03.2017 0:18
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Е па да си го пратил на на др.. Тонов и той още в колата ще знае какво му е и одма ще го е направил. icon_twisted.gif
Сашо, винаги е имало ценоразпис в Телевизионни и радио сервизи с различни цени .Най скъпа беше цената за лоша спойка някъде си . 3.24лв беше.Смяна на лампа 1лв.Смяна на ТХО 1.80лвСмяна предпазител 0.50лв.И ред още цени за най различни неща.
Даже като постъпих в сервиза имаше един дето учеше задочно висше.Той вземаше два адреса а ние по пет-шест.Ние се върнем с труд около 15лв от всичките адреси а той отчете 20лв от двата .Далаверата беше че той като отиде в дома на клиента ,свали капака ,сложи уреда на масата ,отвори схемата и вади учебниците си и почва да чете за изпитите си . По някое време с поялника припои нещо ,премери нещо и пак чете . И накрая смени предпазителя само и напише поръчка за десетина лева . Ама и клиента остава доволен ,защото колегата се потил няколко часа но направил телевизора .
Та такива му ти и работи бяха тогава . Сега не съм в течение и не ме интересува .За една седмица правих един телевизор на един мой набор за лоша спойка на куплунга на отклонителната и това беше . Шапка на тояга е вече от моя страна. icon_e_biggrin.gif

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 01.03.2017 0:31
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Д-р Коцев всичко това е вярно ,но отварянето на панел ,особено пък на големите диагонали винаги крие риск от счупване и повреда на матрицата ,поемането на тоя риск само ,оправдава цената на ремонта ,която не е толкова голяма ,като се има предвид повредата и цената на телевизора ,ако стане фал трябва да купим нов телевизор на клиента .Аз лично винаги се презастраховам и с корекция на тока на диодите .

 
Posted : 01.03.2017 0:46
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Никъде не съм писал каква трябва да бъде цената и не ме интересува .Според мен всеки трябва да си преценява какви пари за даден ремонт да вземе.Много си прав ,че при отварянето всичко може да се случи и отговорноста пада върху теб.Тъй ,че и 150лв да поискаш то си е твое право.Друг е въпроса дали има кой да ги даде.Но всеки труд трябва да се уважава .

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 01.03.2017 0:52
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Аз нали затова отворих темата ,примерно кажеш му за 32ка 100 лв,клиента казва ще си помисля и тръгва да обикаля сервизите ,намери някой дето му казал 70 примерно и хайде там .Идвали са ми телевизори ,ремонтирани преди месеци от незнайни хора ,слагали мостове вместо светодиоди -не слагали нови светодиоди ,а мостове вместо тях ,картината тъмнеела тук-там ама нали се вижда нещо .
Чудя се нещо ,инжинерите на производителите не може да не знаят на какво подлагат лентите само и само за повече светлина и контраст на картината -някои модели превишават в пъти допустимия ток на диодите ,значи всичко може би е заложено заводски колкото да мине гаранцията ,ако я мине без ремонт изобщо.Тенденциозно за да се купуват нови телевизори ,обаче не са познали ,ние тука всичко ремонтираме .

 
Posted : 01.03.2017 1:13
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Да погледнем медала и от другата му страна . [icon_e_wink.gif
Всички имаме автомобили.Като се повреди имаме два избора .Единия е да търсим майстор при който да платим по малко но не сигурни в качеството на ремонта , другия е да намерим по скъп майстор но пък да сме сигурни в ремонта .Така ли е ? Така е;Също така е и при лекарите. Всеки като се разболее търси по опитен лекар ,нищо че заплащането е едно и също по процедурите на болниците.
Даваме тук там и пари на ръка само и само да бъдем именно при тоя лекар.
И не само при тях. Навсякъде е така . Тъй ,че основно си остава извършването на качествен и бърз ремонт . Те това искат клиентите. icon_rolleyes.gif

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 01.03.2017 1:37
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Исках да направим сверка в цените не за друго ,ами като почне да обикаля клиента с телевизора като пръскачка из лозе по сервизите ,да види че все такава е цената за дадена услуга.

 
Posted : 01.03.2017 2:13
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Вчера дойде един клиент със тринитрон 29-ка ,казал му някой от нета ,че е от лоши спойки и го разглобил целия , огледал ама нищо съмнително не видял -изключва след две секунди и дава код за грешка .Да ама то като техник гледа ,друго вижда ,после и като знае къде да гледа -вертикала примерно ,си е друга работа .Козата си иска пръч ,както казва Д-р Коцев ,не става само с интернет -трябва си акъл .

 
Posted : 02.03.2017 0:20
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Миналата седмица дойде самсунг -нямал картина ,гледали и изведнъж всичко станало замазано и след 20 минути изчезнал образа ,двуполярен вертикал ,прекъснал резистора на едното напрежение и забил лъча нагоре ,след тези 20 минути е одрязал шийката на кинескопа като с лазер точно ,паднала отклонялката с шийката върху шасито и няма телевизор вече -това ми е 3-4 случай откакто практикувам .Толкова ли е силен лъча ,че да отреже стъклото ?

 
Posted : 02.03.2017 1:42
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Имал съм и аз няколко случая с така отрязани шийки.На един шийката и отклонителната пък се държаха към стъклото на кинескопа защото отклонителната беше залепена към стъклото с нещо яко. icon_rolleyes.gif

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 03.03.2017 0:32
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

Интересно ,каква сила има лъча ,нали?Не съм предполагал че може да отреже стъклото .
Първия път помня ,преди доста години ,като дойде такъв ,си помислих че е ходил някъде и техника без да иска е ударил шийката и я е счупил ,но след обстоен оглед на разреза-много прецизен разрез и диагностика на шасито ,пак установих забиване на лъча горе или долу беше ,не помня вече .Не са заложили защита ,процесора да слeди какво става с вертикала .Фатален инженерен пропуск за някои модели .

 
Posted : 03.03.2017 2:34
(@pamporov)
Posts: 2756
Famed Member
 

Според мен не е от лъча, а от тока който минава в този случай през бобините на ВО. Те загряват и режат стъклото.

 
Posted : 03.03.2017 15:09
(@co-ko)
Posts: 9
Active Member
 

...

 
Posted : 03.03.2017 23:56
(@smuser)
Posts: 194
Estimable Member
Topic starter
 

То всъщност за флашките е много относително.
За големите диагонали никой не писа колко взима .Орентировъчни цени.

 
Posted : 05.03.2017 1:13
Page 2 / 2
Share: